Termoizolatie Polistiren – cum se efectueaza corect

Termoizolatie Polistiren

Polistirenul expandat este principalul material folosit, în România, pentru termoizolarea blocurilor vechi. Termoizolatie Polistiren are prețul mic de achiziție îl propulsează în topul preferințelor românilor, mulțumiți de rezultatele sale, pe termen scurt. Dar pentru a beneficia de avantajele acestui material, este nevoie de realizarea corectă a unei lucrări de anvelopare, subliniază specialiștii.  

 

termoizolatie polistiren

termoizolatie polistiren

Aceasta termoizolatie polistiren este o solutie foarte benefica

Cu toate că nu face parte din categoria materialelor de cea mai înaltă calitate, polistirenul expandat are o serie de avantaje. Însă pentru a beneficia de acestea, este nevoie de realizarea unor lucrări de anvelopare corecte.

Izolarea locuinței se realizează, de obicei, prin poziționarea termoizolației pe fața exterioară a pereților. Astfel, suprafața locuinței nu se reduce, iar casa beneficiază de o tratare unitară, precum și de o protecție continuă, în scopul eliminării punților termice. De asemenea, termoizolarea fațadei unei case cu polistiren expandat contribuie la protejarea pereților de ciclurile îngheț – dezgheț, la reducerea substanțială a pierderilor de căldură, precum și la menținerea temperaturilor din interior în limitele confortului termic, pe timp de vară”, explică Delia Filip, director executiv ROMEPS.

Potrivit specialiștilor Asociației, punerea corectă în operă a sistemului compozit de izolare termică la exterior (ETICS) se bazează pe aplicarea plăcilor din polistiren expandat ignifugat de fațadă ca strat termoizolant, fixate prin lipire (cu un adeziv special pentru polistiren) și mecanic (cu ajutorul unor dibluri), protejat cu un strat de armare compus din plasă de armare înglobată într-un material de șpaclu elastic și finisat cu un strat protector hidrofug și de tencuiala subțire, realizat din materiale minerale cu liant acrilic, silicatic sau siliconic, după caz. Se poate aplica pe toate suporturile minerale, pe cărămidă plină și cu goluri, BCA, pereți de beton prefabricat, tencuială și alte suporturi minerale.

Pașii necesari pentru executarea propriu-zisă a lucrărilor sunt următorii:

  • Lipirea plăcilor termoizolante – pentru lipire, se folosește adezivul pentru polistiren sau masa de șpaclu
  • Dibluirea – pentru asigurarea unei ancorări mecanice suplimentare, plăcile termoizolante se dibluiesc, utilizând dibluri din material plastic de tip DSH 10 K, (trei dibluri /placă), la 24 de ore după lipirea plăcilor
  • Șpăcluirea și armarea – pentru șpăcluire, se folosește masa de șpaclu, iar pentru armare, plasa din fibră de sticlă de minim 145 gr/ mp densitate. După minimum 24 de ore de la lipirea plăcilor de polistiren și minimum 12 ore de la șpăcluirea capetelor diblurilor, se face o șlefuire a plăcilor de polistiren. Se asigură o planeizare suplimentară a suprafeței obținute în urma placării cu polistiren. Dacă timp de două săptămâni nu se aplică stratul de armare, plăcile vor trebui din nou șlefuite și curățate de impurităti.
  • Aplicarea finisajului – grund și tencuială. Grundul este folosit ca amorsă, atât pentru tencuiala decorativă de fațadă, cât și pentru tencuiala de soclu. Pentru evitarea apariției îmbinărilor în câmpul finisat se recomandă aplicarea continuă pe fășii orizontale, în scară, de sus în jos

Poate cel mai important aspect de care trebuie să se țină cont în termoizolarea locuinței este polistirenul expandat folosit. Alegerea unui polistiren expandat necorespunzator poate aduce o serie de dezavantaje. Din această categorie fac parte produsele cu denumiri alese special pentru inducerea în eroare a clienților, ce fac referire la performanțele polistirenului, produsele producătorilor fără capacitate de implementare a normativelor impuse de Uniunea Europeană, polistirenul care nu are specificate valorile pentru coeficientul de transfer termic, rezistența la compresiune și rezistența la tracțiune”,avertizează directorul executiv al ROMEPS.

termoizolatie polistiren

termoizolatie polistiren

Specialiștii precizează că, odată ce sunt luate în calcul toate aceste aspecte, dupa aceasta termoizolatie polistiren, locuința poate beneficia de o serie de avantaje: plăcile de polistiren sunt ușoare, drept pentru care structura de rezistență a clădirii nu este afectată; termoizolatie polistiren costuri reduse, atât pentru materiale, cât și pentru manoperă; asigurarea unui confort termic superior iarna; îmbunătățirea microclimatului interior vara, în principal prin mărirea stabilității termice, dar și prin luarea unor măsuri de reducere a efectelor însoririi excesive; reducerea necesarului anual de căldură folosit pentru încălzirea imobilelor; reducerea emisiei de gaze cu efect de seră, prin micșorarea consumului de combustibili aferent energiei consumate de locuință.

Pentru aceste finisaje recomandam cel mai bun distribuitor : MOBIFIN

Tags : Vila de vanzare Bucuresti Ilfov direct Dezvoltator – Vila de vanzare Bucuresti Ilfov Berceni