A revenit increderea in Piata Imobiliara 2020

Piata Imobiliara isi recapa increderea in 2020 !

Pe fondul proiectelor rezidențiale „înghețate” de venirea crizei , potențialii cumpărători de locuințe au fost, vreme de mai mulți ani, destul de circumspecți în privința achiziției de locuințe noi, mai ales nefinalizate. Astăzi însă, lucrurile stau semnificativ diferit – fapt ce spune multe despre evoluția pe piata imobiliara .

Volumul tranzacțiilor cu locuințe aflate în stadiu de construcție a crescut semnificativ în ultima perioadă. În opinia sa, explicațiile acestei tendințe sunt multiple. „În primul rând, majoritatea proiectelor rezidențiale se dezvoltă astăzi pe faze de dimensiuni mici, 50–100–200 de unități, timpul mediu dintre momentul achiziției și cel al finalizării locuinței fiind de 6-8 luni. Desigur, pe piata imobiliara vorbim de proiecte cu un renume sau de dezvoltatori care au căpătat încrederea cumpărătorilor. În al doilea rând, dezvoltatorii au oferte atractive pe piata imobiliara pentru cei care achiziționează din faza de construcție, cumpărătorii putând să obțină astfel un preț mai bun”.

În plus, aceștia din urmă pot opta pentru o poziționare mai bună și își pot alege propriile finisaje.
Dincolo de avantajele concrete ale acestui tip de tranzacții, creșterea interesului pentru achiziția de locuințe nefinalizate nu ar fi fost posibilă fără o revenire (semnificativă) a încrederii clienților în piata imobiliara, pe de o parte, și în dezvoltatorii imobiliari, pe de altă parte.

piata imobiliara

piata imobiliara


Această schimbare s-a petrecut în timp, odată cu îmbunătățirea performanțelor economice ale României.

„De asemenea, stabilizarea prețurilor, care s-a produs în ultimele 18 luni, faptul că nu au mai apărut cazuri noi de insolvențe și falimente pe segmentul rezidențial, îmbunătățirea semnificativă a condițiilor de creditare – achiziționarea unei locuințe este mult mai accesibilă astăzi comparativ cu perioada de dinaintea declanșării crizei economice, dacă ne gândim la raportul dintre prețul unei locuințe și salariul mediu net –, toate aceste elemente au dus la îmbunătățirea perspectivelor pe piața rezidențială”


În acest context pozitiv, în perioada actuală se găsesc și cumpărători mai „îndrăzneți”, care decid să cumpere o locuință chiar înainte de începerea construcției. „Una dintre tendințele perioadei de boom imobiliar din 2006–2008 revine pe piaţa locală imobiliară. Chiar dacă acum cumpărătorii au alte criterii la achiziţia unei locuinţe, tot mai mulţi aleg să achiziționeze un imobil încă din faza incipientă, când acesta există doar la nivel de planșetă – acest comportament fiind caracteristic în special proiectelor foarte bine localizate.

– De accea recomandam unul dintre proiectele noastre de anvergura – Case P+1 de calitate

Tags : Vila de vanzare Bucuresti Ilfov direct Dezvoltator – Vila de vanzare Bucuresti Ilfov Berceni – Vanzare Casa Berceni Ilfov si gradina – Vanzare Casa Berceni Ilfov cu terasa – Vanzare Casa Berceni Ilfov cartier rezidential – Vanzare CasaBerceni Ilfov  – Vanzare Casa Berceni Ilfov langa Bucuresti